Rekenen

Dit schooljaar 2022 - 2023 gebruiken we de methode rekenen Pluspunt (4) voor het tweede jaar. Deze methode sluit goed aan bij onze visie op onderwijs. Pluspunt werkt namelijk vanuit doelen. Elke week staan er twee doelen centraal. De doelen staan bij elke les in kindertaal beschreven, zodat de kinderen weten waar ze aan werken en na afloop ook kunnen controleren of ze het doel behaald hebben. Op deze manier worden de leerlingen mede-eigenaar gemaakt van hun eigen leren. Ze weten zelf wat ze al kunnen en waar ze nog oefening voor nodig hebben. 
De methode Pluspunt combineert het traditioneel rekenen met realistisch rekenen. Waar het voor sommige leerlingen prettig is om kale sommen op te lossen, is het voor andere leerlingen prettiger om er tekeningen of materialen bij te hebben. Pluspunt heeft beiden, waardoor we de methode goed kunnen laten aansluiten bij uw kinderen! 

We zulllen op deze pagina de komende weken uitgebreide informatie zetten over de rekenmethode, zodat u meer zicht krijgt in het rekenonderwijs op De Bloemaert.  

 

Cookie instellingen