Het kind bieden wat het nodig heeft

Het kind bieden wat het nodig heeft.
Dat begint allemaal met het kind zien! Als teamlid ben je iedere dag bezig met het beter leren kennen van je kinderen. Daarvoor gebruiken we de observaties van iedere dag, de gesprekjes die je met kinderen voert en toetsen (methode en niet methode gebonden).
Vaak wordt in die gesprekjes gevraagd: wat heb jij nodig? Kinderen weten vaak verrassend goed wat ze zou helpen om te leren en lekker te spelen. We betrekken natuurlijk ook onze ouders in deze zoektocht naar passend onderwijs. Soms maakt een kleine aanpassing voor een kind al een wereld van verschil.

Het team op De Bloemaert heeft veel ervaring en kennis in huis om tegemoet te komen aan de onderwijsbehoefte van ieder kind. Dit doen we als gehele team. Leerkrachten, de onderwijs assistenten, de interne begeleiders, stagiaires, externen met specifieke expertise.  Samen kunnen we kinderen extra aandacht geven waar dat nodig is. Dat kan gaan over kinderen die een extra uitleg of oefening nodig hebben in een kleinere groep, of kinderen die extra uitdaging nodig hebben. Het is begeleiding op maat.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen u graag naar ons schoolondersteuningsprofiel. Dit kunt u opvragen door een mail te sturen naar Ingrid: ingrid.peters@xpectprimair.nl


 

Cookie instellingen