Duurzaamheid

Bij ons op De Bloemaert streven we naar een leeromgeving waarin mens en omgeving in balans zijn. Duurzaamheid heeft verschillende kanten. Duurzaamheid gaat over zorg voor onze planeet en over het welzijn van onze kinderen en medewerkers. Ook de rol die wij spelen in de wijk en in de stad is een aspect van duurzaamheid. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op al die gebieden en wij leren onze kinderen om die verantwoordelijkheid te nemen, we hebben respect voor de omgeving en zijn ons bewust van een duurzame levenshouding.
Zo hebben al onze kinderen een drinkbeker gekregen om dagelijks te gebruiken, i.p.v. kartonnen drinkpakjes of iets dergelijks.
Ook werken we samen met onze kinderen aan het onderhoud van ons groene schoolplein. We leren ze goed om te gaan met dieren, planten, bloemen en bomen. Onze eigen omgeving doet er toe. 

We kunnen altijd ouders gebruiken bij diverse activiteiten, meldt u zich gerust aan bij de leerkracht van uw kind(-eren). 
 

In onze werkgroep NME (natuur- en milieu educatie) zitten Michelle en Patrick. Wilt u meedenken dan bent u van harte welkom. Neem gerust contact met hen op.

Cookie instellingen