De Bloemaert leerkuil

Zo voelt het als je leert

De leerkuil is een metafoor over leren. De gedachte hierbij is dat als je echt iets leert je door een kuil moet. Als je in die kuil zit en je komt er niet uit dan kun je hulptroepen inschakelen. Kom je door de leerkuil, dan heb je iets geleerd.

Het kind bieden wat het nodig heeft.

Dat begint allemaal met het kind zien! Als teamlid ben je iedere dag bezig met het beter leren kennen van je kinderen. Daarvoor gebruiken we de observaties van iedere dag, de gesprekken die je met kinderen voert en toetsen (methode en niet methode gebonden).
Vaak wordt in die gesprekken gevraagd: wat heb jij nodig? Kinderen weten vaak verrassend goed wat ze zou helpen om te leren en lekker te spelen. We betrekken natuurlijk ook onze ouders in deze zoektocht naar passend onderwijs. Soms maakt een kleine aanpassing voor een kind al een wereld van verschil.

Het team op De Bloemaert heeft veel ervaring en kennis in huis om tegemoet te komen aan de onderwijsbehoefte van ieder kind. Dit doen we als gehele team. Leerkrachten, de onderwijsassistenten, de interne begeleiders, stagiaires en externen met specifieke expertise.  Samen kunnen we kinderen extra aandacht geven waar dat nodig is. Dat kan gaan over kinderen die een extra uitleg of oefening nodig hebben in een kleinere groep, of kinderen die extra uitdaging nodig hebben. Het is begeleiding op maat.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij je graag naar ons schoolondersteuningsprofiel. Dit kun je opvragen door een mail te sturen naar Inge: inge.schamp@xpectprimair.nl

 
Cookie instellingen