Een gewoon verhaal?

We zijn de kinderboekenweek van 2022 speciaal gestart. Samen met alle kinderen in de aula. Dat is al weer meer dan 2 jaar geleden. 

We hebben onze kinderen gemaskerde voorleesverhalen laten zien en ze moesten raden wie de voorlezers waren. Er was een verhaal, maar klopte dat wel? 

Lees hier maar eens mee:

Roodwitje
 
Er was eens een lief meisje. Zij had een lieve grootmoeder die in het bos woonde. Die grootmoeder had een mooi rood fluwelen mutsje gemaakt die het meisje altijd op had. Zelf was het meisje zo wit als sneeuw. Daarom werd ze Roodwitje genoemd. En omdat ze die kleuren had was ze natuurlijk fan van Ajax en hield ze erg veel van voetballen.
Op een dag zei de heks tegen haar: "Grootmoeder is een beetje ziek, hier zijn koekjes en wijn. Wil je die naar Grootmoeder brengen, daar knapt ze vast van op. Maar luister goed; ga niet van het pad af en praat met niemand ́. "Ik zal goed oppassen," zei Roodwitje tegen de heks.
Toen Roodwitje het bos in liep, kwam ze de wolf tegen. Ze riep “oh nee, het is de grote boze wolf, hij wil me opeten, help!” Riep ze bang. De wolf keek Roodwitje verbaasd aan. “Wil ik jou opeten? Wie heeft dat gezegd?” Roodwitje keek naar de wolf “dat staat in de boeken”. “In welke boeken?” zei de wolf. “Lief meisje, ik ken je niet eens, laat staan dat ik je op wil eten”.
Roodwitje sloeg haar armen over elkaar “en toch is het zo” zei ze eigenwijs. De wolf zuchtte diep “sorry meid, hier heb ik geen tijd voor, ik moet naar mijn werk”.
Roodwitje was verbijsterd “die wolf moet niet denken dat hij zomaar het verhaal kan veranderen” zei ze hardop.
Ondertussen was ze aangekomen bij het huisje van haar grootmoeder. Ze klopte aan de deur en een stem zei dat ze aan het touwtje moest trekken om
binnen te komen. In het bed zag ze Harry Potter liggen. Op dat moment kwam de wolf binnen met een grote bos bloemen, want die bleek bij een bloemist te werken.
Harry Potter vond Roodwitje zo mooi en lief, hij vroeg of ze met hem wilde trouwen.
Roodwitje trouwde met Harry Potter en de wolf was hun bruidsmeisje. Ze vierden het feest met de wijn en de koekjes en ze leefden nog lang en gelukkig.
 

Cookie instellingen